Overhemd afstemmen op postuur

mei 29, 2019 Uit Door admin

Bent u een lange man of bent u juist korter dan de gemiddelde Nederlandse man? Hebt u een buikje? Of bent u juist heel erg slank? Bent u veel afgevallen of juist aangekomen? Welk postuur u ook heeft, er is tegenwoordig altijd een passend overhemd te verkrijgen. Vroeger was dat niet het geval… Overhemden werden alleen gemaakt in de standaard maten, waardoor dit kledingstuk niet voor iedereen draagbaar was. Tegenwoordig zijn overhemden te verkrijgen in allerlei pasvormen. Er is zelfs een overhemdenlijn ontwikkeld voor mannen die langer zijn dan de gemiddelde man van 1.80 meter. De Mouwlengte7 overhemden zoals deze genoemd worden, hebben langere mouwen en een langer rugpand.

Welke pasvorm past bij uw postuur?

Een overhemd is tegenwoordig dus voor iedereen te verkrijgbaar in diverse pasvormen. Bijna elke leverancier heeft eigen namen voor de verschillende pasvormen. We hebben voor u de namen gebundeld, zodat u eenvoudiger kunt zoeken naar het overhemd dat past bij uw lichaamsvorm.

  • Pasvorm Comfort Fit: Dit is een wijde pasvorm, een recht gesneden overhemd;
  • Pasvorm Regular fit: Dit is een ruime pasvorm, maar net iets slanker gesneden dan de Comfort Fit;
  • Pasvorm Modern Fit: Dit is een licht getailleerde pasvorm die in Nederland veruit het meeste wordt verkocht;
  • Pasvorm Tailored fit: Dit is een licht getailleerde pasvorm, deze is vergelijkbaar met Modern Fit, maar net iets strakker gesneden;
  • Pasvorm Fitted: Deze pasvorm is vergelijkbaar met Modern Fit en Tailored Fit (licht getailleerd);
  • Pasvorm Slim fit: Deze pasvorm wordt door iedere leverancier anders geïnterpreteerd. Bij een Italiaans merk valt de pasvorm zeer strak, maar kiest u voor een westers merk, dan lijken ze meer op een licht getailleerd overhemd;
  • Pasvorm Body fit: Is dezelfde pasvorm als de Slim Fit;
  • Pasvorm Super Slim Fit: Dit is de meest strakke pasvorm, de overhemden vallen echt strak om het lichaam.

Heeft u een buikje?

Kies dan niet voor een sterk getailleerd overhemd, dit zal uw dikke buik namelijk accentueren. Kies liever voor een comfort Fit, een Regular fit of een Modern Fit pasvorm. Bij Mouwlengte7.com kunt u enorm veel designs vinden in deze pasvormen. U heeft dus voldoende keus om er modieus bij te lopen.