Hoe kan je caseïne nuttigen?

september 17, 2018 Uit Door admin

Hoe kan je caseïne nuttigen?

Als we denken aan het nuttigen van een eiwitten, denken we al snel aan een shake of een scoopje. Dat is onder te danken aan influencers zoals Joel Beukers. Feit is echter dat er veel meer mogelijkheden zijn om eiwitten te nuttigen. In dit artikel zoomen we dieper in op de vraag: “Hoe kan je caseïne nuttigen?”.

Shake

Als je caseïne in je lichaam wilt krijgen, kan je ervoor kiezen om simpelweg een caseïne eiwitshake te drinken. Hierbij kan je kiezen voor verschillende soorten shakes met elk hun eigen smaak. Maar, er zijn genoeg mensen die een shake simpelweg niet lekker vinden. Kunnen dergelijke personen dan helemaal geen caseïne nuttigen? Gelukkig zijn er nog alternatieven!

Bakvorm

Je kan caseïne namelijk ook nuttigen met behulp van een bakvorm. Dat klinkt wellicht ietwat vreemd, maar we zullen het toelichten! Je kan namelijk met een bakvorm verschillende producten maken, zoals bijvoorbeeld een muffin, een koekje of iets dergelijks.

In dergelijke producten kan je de caseïne dan vermengen. Hoe ideaal is dat? Je eet voor het slapen gaan een paar koekjes en op die manier krijg je de caseïne binnen.

Mousse

De laatste mogelijkheid om caseïne te nuttigen is met behulp van een zogeheten mousse. Je kent vast wel een chocolade mousse die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Een dergelijke mousse kan je echter ook zelf maken, maar dan met caseïne als ingrediënt!

Wist je overigens dat het erg verstandig is om voor het slapen gaan caseïne te nuttigen? Caseïne is namelijk een trage proteïne. Dat betekent dat je lichaam lang de tijd nodig heeft om de aminozuren in de bloedsomloop op te nemen. Als je vlak voor het slapen gaan een koekje met caseïne neemt, heeft je lichaam de hele nacht om de aminozuren op te nemen. Dat is erg efficiënt, want ondertussen kom jij tot de benodigde rust.