Tips om op gezond af te slanken met shakes

Tips om op gezond af te slanken met shakes

december 7, 2022 0 Door admin

Gezonde voeding is belangrijk voor uw welzijn. Gezonde voeding geeft u meer energie, helpt u een gezond gewicht te behouden en kan zelfs uw risico op chronische ziekten zoals hartziekten, diabetes en kanker verminderen.

Wilt u gezonder gaan eten, maar weet u niet zeker waar u moet beginnen? Hier zijn 6 suggesties om u te helpen uw reis naar gezonde voeding te beginnen. 

  1. Eet kleinere maaltijden gedurende de dag.

Begin uw dag met een gezond ontbijt met eiwitten, gezonde vetten en vezels om uw dag goed te beginnen. Veel studies hebben aangetoond dat ontbijten leidt tot een beter geheugen en concentratievermogen, en een kleinere kans op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes.

  1. Eet onbewerkt plantaardig voedsel zoals fruit, groenten, volle granen, noten en zaden.

Dit voegt vezels toe aan uw dieet, die de darmen gezond houden, het cholesterolgehalte verlagen, de bloedsuikerspiegel helpen regelen en helpen bij het bereiken van een gezond gewicht. Het kan ook ontstekingsniveaus verlagen.

  1. Doe rustig aan met bewerkte voedingsmiddelen.

Snoep, voedsel gemaakt met sterk geraffineerde granen (wit brood en witte rijst) en met suiker gezoete dranken kunnen pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Een hoge bloedsuikerspiegel kan leiden tot de ontwikkeling van diabetes, obesitas en hartziekten.

  1. Verhoog de kleur van uw voeding door meer fruit en groenten op te nemen.

Probeer ten minste de helft van uw bord te vullen met groenten en streef naar minimaal vijf porties fruit en groenten per dag. Wees niet bang om nieuwe voedingsmiddelen te proberen. Misschien ontdekt u wel iets nieuws om van te houden!

  1. Kies voor magerder rund- en varkensvlees, eet gevogelte zonder huid en neem meer vis in uw dieet op.

Beperk de porties en laat de groenten de ster van uw bord zijn. Overweeg om minstens één keer per week een vleesloze maaltijd te eten.

  1. Bereid uw eigen maaltijden thuis.

Zo kunt u de ingrediënten controleren en de inname van natrium en bewerkt voedsel verminderen. U kunt uzelf ook kleinere porties serveren en de restjes bewaren voor de lunch van de volgende dag, waardoor u ook geld bespaart! Of overweeg anders afslanken met shakes

Als u uw reis naar gezonde voeding begint, denk er dan aan: Het beperken van voedingsmiddelen kan een averechts effect hebben op goede bedoelingen. U hoeft niet perfect te zijn, en u hoeft niet alle voedingsmiddelen te schrappen die u lekker vindt. Maak mettertijd kleine veranderingen. Een gezonde levensstijl houdt in dat u zowel uw lichaam als uw ziel voedt!