Orgaanvet en een dikke buik

september 15, 2014 0 Door admin

Orgaanvet en een dikke buik

Het is genetisch bepaald waar het meeste vet gaat zitten. Voor sommigen is dat in de benen of armen, maar voor de meesten is dat rondom de buikstreek.

Als je buikvet hoort, denk je waarschijnlijk aan het zachte stukje buik die je met je handen kunt beetpakken. Dit heet onderhuids vet. Het andere deel is orgaanvet en zit nog dieper.

Wat is orgaanvet?

Orgaanvet wordt ook wel visceraal vet genoemd. Het heeft een belangrijke functie, namelijk het reguleren van bepaalde hormonen. Ook dient het als stootkussen voor belangrijke organen, zoals ons hart, longen, maag en lever.

Heb je een dikke buik? Dan heb je waarschijnlijk ook te veel orgaanvet. Gelukkig kun je hier iets aan doen.

Orgaanvet kun je het beste verbranden door voeding, aangevuld met dagelijkse beweging.

Vet verbrandende voeding

Je lichaam heeft continu energie nodig. Eet je minder dan je lichaam nodig heeft, dan spreek je vetreserves aan. De eerste vetreserves zijn je vetcellen! Slaat jouw lichaam het meeste vet op rondom de buik? Dan ga je daar het snelste buikvet verbranden.

Het geheim achter vet verbrandende voeding is de snelheid waarmee je voeding opneemt. Een banaan en een blikje cola hebben hetzelfde aantal calorieën. Toch maakt een blikje cola dik, ongezond en op lange termijn ongelukkig. Een banaan juist het tegendeel.

In een banaan zitten niet alleen calorieën, maar ook veel vezels, vitaminen en mineralen. De vezels in een banaan zorgen ervoor dat de banaan langzaam wordt opgenomen.

Een banaan geeft zijn energie langzamer vrij dan een blik cola. Hierdoor heeft je lichaam veel meer tijd om de calorieën te verbranden.

Eet voedsel dat rijk is aan vezels en je orgaanvet zal ook aanzienlijk verminderen, waardoor je niet alleen een platte buik krijgt, maar ook profiteert van een optimale gezondheid.