Vet verbranden

juli 19, 2017 Uit Door admin

Vet verbranden

Wanneer we het hebben over afvallen, bedoelen we eigenlijk dat we vet willen verbranden. Vet verbranden betekent namelijk dat u de vetmassa af laat nemen. Afvallen zou kunnen betekenen dat u het lichaamsgewicht omlaag wil brengen. Dat kan al vrij eenvoudig, namelijk door minder te eten en te drinken. Het is niet wat mensen bedoelen die bedacht hebben dat ze af willen vallen.

Vet verbranden wel. Want door het verbranden van die overtollige kilo’s, weet u zeker dat uw vetpercentage afneemt en u een stuk gezonder kunt gaan leven.

Wat houdt vet verbranden in?

Vet is de substantie die op uw lichaam achterblijft als u meer energie binnenkrijgt dan dat u verbrandt. U verbrandt energie door allerlei activiteiten. Een man verbruikt gemiddeld zo’n 2500 calorieën op een dag (dat is de wijze waarop die energie wordt uitgedrukt) en een vrouw verbruikt gemiddeld zo’n 2000 calorieën op een dag. Uiteraard geldt dit per persoon anders en is het van vele factoren afhankelijk. Zoals het werk dat u uitvoert, wat u op een dag eet en hoe oud u bent.

Vet verbranden betekent dus dat u overtollige energie – die intussen als vetmassa is opgeslagen op uw lichaam – gaat laten verdwijnen. Dat kan in feite maar op één manier: zoveel inspanningen verrichten dat de opgeslagen energie moet worden verbrandt.

Intensief sporten

De beste en meest efficiënte manier van vet verbranden is door intensief te gaan sporten. Hoe intensiever de sport, hoe beter. Krachttraining is verreweg de beste manier om vet te verbranden. U bouwt namelijk spiermassa op terwijl u bezig bent overtollig lichaamsvet kwijt te spelen. Doordat u spieren ontwikkelt, verbrandt uw lichaam nog meer energie. Spieren moeten zichzelf namelijk voortdurend voeden om in vorm te blijven. Energie slinkt dus aanzienlijk bij meer spiermassa. Hoe intensiever u sport, hoe vaker u uw spieren sloopt en hoe meer energie er noodzakelijk is om ze weer op te bouwen. Andere intensieve vormen van sporten zijn roeien, zwemmen en cardiotraining. Het nadeel aan cardiotraining is dat u weinig spiermassa opbouwt. Maar wanneer het niet uw doel is om afgetraind te raken, kan dit uiteraard prima helpen.

Vet verbranden met voeding

U kunt ook met voeding heel veel vet verbranden. Natuurlijk is voeding de manier om vooral energie binnen te krijgen, maar wanneer u het juiste eet en drinkt, kunt u zeer zeker veel energie gaan verbranden. Eet bij voorkeur veel eiwitten en weinig koolhydraten. Dan raakt u sneller vol, moet uw lichaam hard werken (lees: veel energie verbruiken) om de eiwitten te verbranden en bouwt u nog sneller spiermassa op (dat is een positieve functie van eiwitten). Die spiermassa zal dus steeds meer en meer opgeslagen vet gaan verbranden om aan energie te komen. Het is als een vicieuze cirkel.

Veel sporters gebruiken dan ook een eiwitrijk dieetprogramma om hun spiermassa nog sneller te laten groeien. Ook shakes op basis van proteïne kunnen hierbij helpen. In de sportschool kunnen ze u hier veel meer over vertellen.

Conclusie

Vet verbranden is wat veel mensen bedoelen met afvallen. Ze willen hun vetpercentage drastisch omlaag brengen. Dat kan door meer te gaan bewegen en te zorgen voor meer spiermassa. Hoe intensiever u beweegt, hoe meer spiermassa u op zal bouwen. Krachttraining, roeien en zwemmen zijn sporten die u heel veel energie laten verbranden. Doe deze sporten dus op de juiste manier en uw vetpercentage zal slinken waar u bij staat. Ook door gezonder te gaan eten en gebruik te maken van eiwitten in uw voeding, kunt u energie verbranden. Een eiwitrijk dieet is wat veel sporters gebruiken om in korte tijd spiermassa te genereren en blijvend af te vallen. Ook voor u zou zo’n uitgebalanceerd dieet goed kunnen werken.